Samozabarvovací a stálobarevné brýle

Dioptrické brýle nemusí být pouze s čirým sklem. Obzvlášť v létě či v zimě na horách se Vám budou hodit brýle, se kterými uvidíte ostře, a přitom budou Vaše oči díky tmavšímu sklu s UV filtrem dokonale ochráněny. Řeč je o brýlích se stálobarevnými či samozabarvovacími skly.

Při výběru brýlí si musíme uvědomit, k čemu brýle potřebujeme, při jaké činnosti je budeme využívat nejvíce a co vše od nich kromě ostrého vidění požadujeme. Pouze ostře vidět totiž není to, co dělá ty pravé brýle brýlemi. Dnes jsou dioptrické brýle spojeny s mnoha benefity, které život bez brýlí zkrátka nemá. Jedním z nich je právě možnost pohledu přes zabarvená skla, díky kterým je pohled na svět jednoduše příjemnější.

Stálá barva či samozabarvování?

Obě varianty mají své výhody a rozhodování mezi nimi by mělo probíhat právě ujasněním si jejich účelu.

Máte už jedny brýle s čirým sklem a sháníte pouze dioptrické sluneční brýle k moři či na hory? Jsou tu pro Vás celobarevné čočky s polarizací či bez ní.

Chcete nosit jedny brýle po celý rok a vyžadujete od nich, aby ochránily Vaše oči za každého počasí? Volte skla samozabarvovací, které se přizpůsobí aktuální míře slunečního záření.

Jste řidič a potřebujete dobře vidět za volantem? Jsou tu pro Vás varianty speciálně pro Vás určené.

Stálobarevné brýlové čočky

  • Celoplošné s polarizací či bez ní
  • Postupně zabarvené čočky, tzv. Gradál (jsou kompromisem mezi brýlemi s čirým sklem a slunečními brýlemi)
  • Celoplošné se zrcadlovou úpravou, tzv. Zrcadlovky

Samozabarvovací brýlové čočky

  • Základní varianta (dosahují maximálního zabarvení 70 %, zbytková barva v čirém stavu je 5 – 10 % a zabarvení či odbarvení probíhá pozvolně)
  • Transition (dosahují maximálního zabarvení 80 %, zbytková barva v čirém stavu je 0 – 5 % a zabarvení či odbarvení probíhá rychle)

Brýle pro řidiče

  • EyeDrive Transitions Xtractive (samozabarvovací skla v šedé barvě s maximálním zabarvením 90 % se speciální úpravou EyeDrive, v autě zabarvení 50 %, zbytková barva v čirém stavu je 10 – 15 %)
  • DriveWear (speciální samozabarvovací polarizovaná skla ve žluté až červenohnědé barvě s maximálním zabarvením 85 %, v autě zabarvení 73 %, zbytková barva v čirém stavu je 63 %)
  • Vybrali jste si brýlové čočky a rádi byste si je objednali? Samozabarvovací a stálobarevné bez polarizace si můžete objednat přímo zde, na našem e-shopu. Pro ostatní varianty nás neváhejte kontaktovat na naší zákaznické lince 800 299 992.

Další oblíbené články